На Рівненщині відбувся перший Форум регіонального розвитку

Сьогодні заступник Вараської РВА разом із головами територіальних громад взяли участь у Форумі регіонального розвитку Рівненщини.

На даний час важливо сприяти налагодженню конструктивного діалогу між владою, бізнесом та громадськістю щодо стратегічного планування, пошуку шляхів реалізації проєктів регіонального розвитку, створення сприятливих та рівних умов для ведення бізнесу, залучення інвестицій та стимулювання експортної діяльності в Рівненській області.

На Форумі обговорюється три тематичні панелі:

1.Шляхи відновлення економіки та нові підходи у стратегічному плануванні, методики аналізу розвитку територіальних громад Рівненщини. Акцентували увагу на важливості реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення в умовах воєнного стану.

2. Обговорення успішних практик реалізації пріоритетів смарт-спеціалізації в області. Зокрема, особливості формування та розвитку меблевого кластеру в області, вихід продукції на експорт, організацію підготовки фахівців відповідно до потреб сучасного ринку праці. Обговорили також перспективи розвитку органічного землеробства в області та інструменти фінансової підтримки аграріїв, а також розвитку громад у післявоєнний період.

3. Посилення стійкості громад в умовах воєнного стану у співпраці з партнерськими організаціями та проєктами міжнародної технічної допомоги Україні: Програмою розвитку ООН, проєктом USAID «ГОВЕРЛА», програмою USAID «Конкурентоспроможна економіка України».